PER QUÈ FEM EL PROJECTE HOUSEWORK?

Sovint parlem de la igualtat de gènere, la coeducació, l'empoderament de les dones, la igualtat en general. Nosaltres, des de la nostra escola, ens vam plantejar com podríem treballar certs aspectes de la igualtat sense caure en discursos o paraules buides. La solució va ser el nostre projecte HOUSEWORK. Què és i com funciona? HOUSEWORK és un taller que tots els alumnes fan des de P4 fins a 4t d'ESO. Consisteix en una sessió setmanal on els alumnes aprenen tasques de la llar, feines quotidianes d'una casa i la seva gestió. Els més petits aprenen a fer-se la motxilla de piscina, a plegar la roba... i a mesura que creixen aprenen altres coses com ara parar taula, netejar (escombrar, passar la pols...), estendre la roba, cuinar. Els més grans gestionen "la compra" a partir d'uns menús i van a comprar al súper del barri, gestionen els comptes d'una casa (factures de subministraments), munten mobles... Un dels aspectes més important d'aquest projecte és que ho fan tots els alumnes de l'escola, sense cap diferenciació. Normalment es fa en petits grups i es treballa en dues llengües: català i anglès. Pensem que el vocabulari que aprenen relacionat amb les tasques de la llar els és imprescindible i útil. Hem vist que a mesura que creixen se senten més còmodes amb aquestes tasques, les assumeixen com a pròpies i ningú no es planteja que per ser home o dona es puguin o no fer certes coses. Volem fomentar i ajudar a créixer a dones i homes en igualtat d'oportunitats, igualtat de possibilitats en tots els aspectes de la vida. De fet, nosaltres simplement som col·laboradors en aquest aprenentatge de les tasques de la llar perquè sabem la importància que vosaltres, famílies, adjudiqueu a aquest aspecte.
De cara als cursos que vénen volem ampliar aquestes tasques i comptar amb la vostra col·laboració, ja sigui presencialment, ensenyant a fer una tasca concreta que feu d'una forma única o molt útil (com plegar mitjons, samarretes o un plat especial), o des de casa.
Entre tots i totes fem possible que els nostres alumnes, filles i fills, creixin en igualtat, responsabilitat i amb valors d'esforç i autogestió.



Comentaris

Entrades populars